DSC_5092.jpg

Vrata odprla Pisarna lokalne blaginje

datum: 01. 06. 2023

Župan Gregor Macedoni in podžupanja Sara Tomšič sta včeraj na Gubčevi ulici 15 v Novem mestu slavnostno odprla Pisarno lokalne blaginje, ki bo občankam in občanom na voljo za pomoč in svetovanje pri različnih življenjskih izzivih iz socialnega, zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja. Prve stranke pričakujemo že v petek.

DSC_5046

 

 

Pisarna lokalne blaginje, ki je slovenska novost, na enem mestu povezuje požrtvovalne akterje iz javne, nevladne in zasebne sfere z namenom, da dosežemo več posameznikov, ki potrebujejo pomoč in podporo. Predvsem želimo občane opolnomočiti za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in vplivati na to, da si s pomočjo organizacij, ki delujejo na novomeškem, dvignejo kakovost svojega življenja.

Občanom bo na voljo spletni katalog informacij in storitev na www.nmzame.si kot tudi osebno svetovanje. Občani se lahko na svetovanja naročite na telefonski številki 07 39 39 285 in prek elektronskega naslova plb@novomesto.si ali pisarno obiščete v času uradnih ur, in sicer ob ponedeljkih in petkih med 8. in 15. uro ter ob sredah med 9. in 17. uro.

 

fotka-Dolenjski list 1

(Avtor: M. Ž., Dolenjski list)

 

Gubčeva 15 - Pisarna lokalne blaginje

Povezane novice

14. junij
srečanje organizacij v Novem mestu Prvo srečanje organizacij v Novem mestu

Prvo srečanje organizacij v Novem mestu

Včeraj je v okviru novo vzpostavljenega Sistema lokalne blaginje potekalo 1. srečanje nevladnih organizacij, društev ter javnih in zasebnih zavodov v Mestni občini Novo mesto. Dogodek je bil organiziran...

več >

nazaj