IMG_0863.JPG

V spomin na žrtve prometnih nesreč osvetlili knjižnico

datum: 23. 11. 2023

Tretjo nedeljo v novembru obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč in se spominjamo vseh, ki so preminuli v prometnih nesrečah ali v njih utrpeli poškodbe. V Novem mestu smo se preminulim in spregledanim žrtvam, ki žalujejo za svojimi bližnjimi, poklonili s prižigom projekcije na pročelje novomeške knjižnice, izvedli smo tudi strokovni posvet za službe s področja prometa, kjer je zbrane nagovoril podžupan Matija Škof.

Na posvetu, ki se je odvil 20. novembra v Knjižnici Mirana Jarca, so sodelovali predstavniki Združenja šoferjev in avtomehanikov Novo mesto, člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto, Policija in strokovni sodelavci občine in skupne občinske uprave. Posvet je sledil globalnemu sloganu spominskega dneva »Spominjajmo se, pomagajmo in ukrepajmo«, v pogovoru pa so se sogovorniki dotaknili tudi teme, kako živeti s posledicami prometnih nesreč.

V spomin na žrtve prometnih nesreč je pročelje Knjižnice Mirana Jarca med 20. in 26. novembrom osvetljeno s črno-belo projekcijo.

nazaj