DSC_9960.jpg

Novo terensko gasilsko vozilo za GRC Novo mesto

datum: 28. 11. 2023

Na rotovžu je danes, 28. novembra 2023, potekal podpis pogodbe za nakup in dobavo novega večnamenskega gasilskega vozila za Gasilsko-reševalni center Novo mesto. Pogodbo o nakupu in dobavi novega gasilskega vozila sta podpisala direktor-poveljnik GRC Novo mesto Gregor Blažič in prokurist podjetja Rosenbauer d.o.o. Markus Zellinger, ki bo dobavilo vozilo. Pri podpisu pogodbe so bili prisotni še župan Gregor Macedoni ter podpoveljnika GRC Novo mesto Gregor Kos in Boštjan Dragan. Vrednost vozila je dobrih 143 tisoč evrov, sredstva za nakup bomo prispevali na občini.

Osnova novega vozila bo terensko vozilo Toyota Hilux z modularnimi nadgradnjami z različno gasilsko-reševalno opremo. Vozilo bo omogočalo hitro menjavo modulov (nadgradnje) in s tem prilagoditev vozila več vrstam intervencij. V osnovi bo imelo vozilo tri module, in sicer modul za gašenje gozdnih požarov in gašenje v ozkih predelih, modul za tehnično reševanje ob prometnih ter drugih nesrečah na predvsem težko dostopnih terenih ter logistični modul za prevoz tovora in ostale gasilske opreme ob poplavah, neurjih, tehničnih intervencijah in večjih požarih.

Vozilo predstavlja nadaljevanje letošnje investicije v Gasilsko-reševalnem centru Novo mesto. V fazi opremljanja in dobave je trenutno že eno takšno gasilsko vozilo, ki bo v osnovi poveljniško vozilo, z možnostjo nameščanja izmenljivih modulov. V tretji fazi sledi nabava dodatnih modulov za opremo za reševanje na in iz vode, opremo za reševanje iz globin ali višin ter modul za vodenje intervencij.

prokurist podjetja Rosenbauer d.o.o. Markus Zellinger,  župan Gregor Macedoni, direktor-poveljnik GRC Novo mesto Gregor Blažič

nazaj