DSC_0353.JPG

Zaključili komunalno urejanje industrijske cone Livada

datum: 30. 11. 2023

V septembru smo zaključili z drugo fazo komunalnega urejanja obrtno industrijske cone Livada, kjer je potekalo nadaljnje urejanje cestnega omrežja in gospodarske infrastrukture, ki je v obširnejši prvi fazi izvedbe del v višini dva milijona evrov potekalo že v letu 2018. Z ureditvijo gospodarske cone smo poleg zagotavljanja ustrezne komunalne infrastrukture omogočili tudi ustrezno podporo gospodarskim investicijam, ki prinašajo nova delovna mesta na območje občine.

Logotipi

Druga faza del je zajemala nadaljnje urejanje cestnih površin, pločnikov, padavinske kanalizacije, ureditev cestne razsvetljave in elektroenergetskega in telekomunikacijskega omrežja. Vrednost celotne investicije je bila 367.832,36 evrov z DDV pri čemer smo prejeli 226.126,47 evrov evropskih sredstev. Z dokončanjem druge faze smo omogočili komunalno opremljenost vseh zemljišč na območju obstoječe cone.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru ''Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020'', prednostne osi ''Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast'', v okviru izvajanja prednostne naložbe ''Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji'', specifičnega cilja ''Povečanje dodane vrednosti MSP''.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji - www.eu-skladi.si

nazaj