DSC_0841.jpg

Karateisti medaljo z evropskega prvenstva simbolično predali županu

datum: 24. 01. 2024

Župan Gregor Macedoni je sprejel karateiste in karateistke Karate kluba Novo mesto, ki v preteklih letih v lokalnem in mednarodnem okolju posegajo po največjih uspehih, lansko leto so postali tudi evropski prvaki. Za njihov uspeh jim je župan čestital, karateisti pa so mu ob tem simbolično predali eno izmed medalj IKU evropskega prvenstva.

Na IKU evropskem karate prvenstvu in evropskih igrah, ki so ga v Karate klubu Novo mesto lani organizirali v našem mestu, so ponovno nanizali mnogo uspehov. Izmed več kot 1200 tekmovalcev, ki so jih iz 23 držav privabili v Olimpijski center Novo mesto, se je tekmovanja udeležilo tudi 47 njihovih članov in članic. Zaradi vrhunskih nastopov so svoje vitrine dopolnili z dvema medaljama evropskih prvakov, enkrat so stopili na drugo mesto, kar enajstkrat pa so si prislužili bron. Nekateri njihovi člani so pridobili po dve medalji.

Velike načrte snujejo tudi za vnaprej in člane kluba, kjer jih po dveh desetletjih deluje 63, vodijo na mednarodne izmenjave – letos se tako odpravljajo v Makedonijo in Italijo, v domačem okolju pa še naprej želijo organizirati vrhunska tekmovanja in nas navduševati z borilnimi veščinami.

Predaja medalje

Sprejem Karate klub Novo mesto<br />

nazaj