govor_direktorice_dr._Jana_Bolta_Saje.jpg

Mednarodno srečanje partnerjev projekta Womenequity v Novem mestu

datum: 15. 02. 2024

Direktorica občinske uprave, dr. Jana Bolta Saje je v sredo, 14. februarja, na rotovžu sprejela več kot 50 udeležencev mednarodnega srečanja, ki ga je organiziralo Društvo za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Womenequity, podprtega s strani evropskega programa CERV.


Četrti dogodek v okviru projekta Womenequity je nosil naslov Gender Mainstreaming in European Union. Projekt, ki bo trajal 18 mesecev, si prizadeva osveščati o ovirah, s katerimi se soočajo ženske, še posebej ob vstopu na trg dela.

Na rotovžu je zbrane pozdravila direktorica občinske uprave dr. Jana Bolta Saje, nato pa je sledil nagovor Irene Joveva, slovenske poslanke v Evropskem parlamentu. Obe s govornici sta izpostavili ključen pomen žensk v družbi ter opozorili na dejstvo, da se ženske še vedno znajdejo v neenakopravnem položaju v primerjavi z moškimi, predvsem pa so tudi bolj izpostavljene nadlegovanju in poniževalnim odnosom, kar je bila iztočnica za predstavitev Pozabljena polovica Novega mesta.  Projekta, ki ga DRPD izvaja skupaj s še petimi lokalnimi organizacijami. Na dogodku je sodelovala tudi ddr. Verena Pelko, ki je prispevala svoj prispevek z naslovom "... and God Created Woman", nato pa je sledila a razprava med vsemi udeleženci.

Po končanem srečanju na rotovžu so Novo mesto podrobneje spoznali ob vodenem ogledu pešpoti Pozabljena polovica Novega mesta in zvečer še uživali na koncertu Novomeškega simfoničnega orkestra, s katerim so tokratno srečanje tudi zaključili.

 

nazaj