Logotip_-_UrbaNMakerspace.png

Inovativno podjetniško okolje UrbaNMakerspace v mestnem središču

datum: 14. 02. 2024

Mestna občina Novo mesto je uredila in opremila poslovni prostor za inkubator UrbaNMakerspace, ki ponuja poslovne prostore za mlada inovativna podjetja in prostor oziroma delavnico, kjer je sodobna tehnična oziroma robotska oprema, z namenom prenašanja izkušenj med podjetniki ter ustvarjanja novega znanja in dodane vrednosti. Urbani poslovni inkubator, ki se nahaja na Novem trgu 9 v Novem mestu, se bo odslej na 250 kvadratnih metrov razvijal pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, kot dislocirana enota Podjetniškega inkubatorja Podbreznik. Sprejetim podjetjem v UrbaNMakerspace bodo tako na voljo vsi podporni programi in mentorska podpora tega okolja.

UrbaNMakerspace, ki je v mestno središče umeščen zato, da zasleduje naravo trajnostnega urbanega razvoja, naslavlja več skupin uporabnikov – na prvem mestu so to inovativna podjetja ali posamezniki, ki želijo realizirati razvojno idejo s področij robotike ali tehnologij pametnega mesta - IoT tehnologij. Uporabnikom so na voljo štirje poslovni prostori v naslednjih velikostih:

  • pisarna v izmeri 17,45 m2, za 2 osebi,
  • pisarna v izmeri 17,45 m2, za 2 osebi,
  • pisarna v izmeri 21,95 m2, za 2 osebi,
  • pisarna v izmeri 26,5 m2, za 3 osebe.

prostori Urbanmakerspace

 

Prostori so primerni za takojšnjo uporabo, niso pa opremljene s pisarniško opremo. Pisarne bodo najemnikom na voljo vsak dan med 00:00 in 23:59, vse dni v tednu, tudi vikende in praznike. Najemniki bodo imeli na naslovu Novi trg 9, Novo mesto možnost prijave poslovnega naslova. Prav tako bodo lahko koristili še skupnostno delavnico s sodobno opremo za poučevanje in razvoj avtomatizacije z roboti Dobot ter osnovno senzorično in infrastrukturno opremo za razvoj tehnologij pametnih mest. Razvojnikom bomo omogočili tudi uporabo opreme za razvoj tehnologij Interneta stvari (IoT), kot so različni senzorji za vlago, kakovost zraka in energetske sisteme ter spremljajočo tehnološko infrastrukturo. Z novim podjetniškim okoljem bo v novomeškem prostoru na voljo tudi več izobraževalnih vsebin s področja robotike, pri čemer je glavni cilj Razvojnega centra Novo mesto privabiti mlajšo populacijo šolarjev in dijakov ter jih vpeljati v svet visoke tehnologije preko privlačno in visoko-tehnološko opremljenih prostorov ter raznovrstnih programov.

Če se vidite kot del te inovativne skupnosti, vas vabimo k oddaji prijave! Javni poziv za oddajo poslovnih prostorov je odprt za vse inovativne potencialne podjetnike, nove in obstoječe startupe ter hitro rastoča podjetja, ki imajo potencial rasti in razvoja tehnologij, ki so zanimive za lokalno skupnost.

Oddajte prijavo in omogočite svoji ideji priložnost za rast v navdihujočem in inovativnem okolju Urbanmakerspace. Rok za oddajo prijav za prvo obravnavo vlog je do vključno četrtka, 29. februarja 2024.

Javni poziv UrbaNMakerspace_12-02-2024 (1).pdf

Prijavni obrazec Urbanmakerspace.docx

Logotip Evropski sklad za regionalni razvoj

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 470.483,49 EUR, preostanek sredstev je zagotovila naša občina.

nazaj