vodilna slika

Seminar ljudskih plesov Dolenjske in Notranjske

dne 28. 01. 2018, 08:00

Lokacija: Dijaški dom, Šegova ulica 115, Novo mesto

Organizator: JSKD

PROGRAM: Seminarje ljudskih plesov določene regije pripravljamo z namenom, da vodjem folklornih skupin podrobneje predstavimo plesno izročilo določenega območja. Tudi tokrat, ko se bomo srečali s plesi Dolenjske in Notranjske, bo tako, saj vam bodo mentorji seminarja predstavili nekaj objavljenih in nekaj še neobjavljenih plesov iz arhiva Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU. Prijavljeni boste za delo razdeljeni v dve skupini; prva je namenjena izkušenejšim vodjam, tistim, ki imate opravljen Začetni seminar za vodje odraslih folklornih skupin/Seminar za vodje folklornih skupin, plesne pedagoge in koreografe 1. stopnja,  druga pa vodjam otroških folklornih skupin oziroma tistim plesalcem/vodjam odraslih skupin, ki si izkušnje z vodenjem šele pridobivajo oziroma nimajo opravljenega omenjenega seminarja.

V seminarsko gradivo bo vključen (z doplačilom) DVD z videoposnetki plesov, zapisanih na obravnavanem območju. Ob praktičnem znanju, prejetem na seminarju, vam bodo ti lahko v veliko pomoč pri prenašanju preteklih plesnih oblik na današnje odre.

MENTORJI: Mirko Ramovš, Branka Moškon, Boštjan Japelj in Petra Nograšek

PRIJAVE IN INFO: 041/896 687

CENA DELAVNICE: znaša 55 EUR (brez DVD-ja) ali 65 EUR (vključujoč DVD z videoposnetki plesov)(DDV je vključen). Cena kotizacije ne vključuje bivanja in prehrane.

nazaj