vodilna slika

Novinarska konferenca - Promocija športa invalidov v MONM

dne 12. 10. 2018, 10:00

Lokacija: Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Šegova ulica 119, Novo mesto

Organizator: Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Spoštovani,

Društvo paraplegikov stopa v peto desetletje organiziranega delovanja paraplegikov, na področju 19 – ih občin Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Mestna občina Novo mesto je leto 2018 razglasila za »Štukljevo leto«, v okviru katerega obeležujejo 120. obletnico rojstva največjega slovenskega olimpionika vseh časov, Novomeščana Leona Štuklja. Tudi naše društvo je vključeno v ta program, predvsem z namenom predstavitve pomena in oblik športa invalidov. Ob tem jubileju nameravamo izvesti turnir v košarki na vozičkih in turnir v dvoranskem kegljanju med paraplegiki in slepimi ter slabovidnimi.

 

V ta namen in namen predstavitve še nekaterih programskih aktivnosti društva, sklicujemo

NOVINARSKO KONFERENCO, v petek 12. 10. 2018, ob 10. uri,

v prostorih Društva paraplegikov, Šegova ulica 119, Novo mesto.

 

Ob tej priložnosti bo izvedena tudi predaja novega vozička za košarko, članu in reprezentantu Robiju Bojancu, po mnenju trenerja, enemu najbolj obetavnih mladih košarkarjev na vozičkih. Robi je dober zgled mladim paraplegikom, kot paraplegik je uspešno končal študij.

Predstavil se nam bo tudi mladi tetraplegik (18 let star) član Gašper Mlakar, ki je že pravi mojster z loparjem v roki, kot igralec namiznega tenisa.

To priložnost bomo izkoristili tudi za krajšo predstavitev Knjige z naslovom  »Dvajset nageljnov in voziček«, ki jo je izdal Jože Okoren, ob 50-letnem delovanju kot paraplegik.

 

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo.

                                                                                                                                          Predsednik društva: Jože OKOREN

        

nazaj