vodilna slika

»KOLO ALI KNJIGA, SAMO DA SE MIGA« - SKUPNO KOLESARJENJE OD KNJIŽNICE DO KNJIŽNICE

dne 13. 10. 2018, 09:30

Lokacija: Parkirišče pod knjižnico, na Jerebovi, Novo mesto

Rad kolesariš? Bereš? Se družiš? Združuješ zdravo s koristnim? Si rad v družbi ljudi vseh starosti? Če želiš spoznati še našo krajevno knjižnico, se lahko pridružiš knjižničarjem na izletu!
V sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja in ob zaključku tedna otroka gremo knjižničarji na kolesarski izlet ob reki Krki od Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu do naše krajevne knjižnice v Straži. Namen našega kolesarjenja je spodbujanje in promoviranje kakovostnega preživljanja prostega časa ob skupnem gibanju in branju. Skupaj ustvarimo novo zgodbo – združimo gibanje, branje, obisk knjižnic in skrb za čisto okolje z željo, da urejene kolesarske poti med sosednjimi občinami povežejo knjižnice in bralce. Zberemo se ob 9.30 na parkirišču pri sodišču na Jerebovi ulici.
Več informacij: jasmina.zupan@nm.sik.si ali 07/393 46 60 (Jasmina Zupan).
Na kolesarski izlet gremo skupaj z Društvom knjižničarjev Dolenjske, Novomeško kolesarsko mrežo in podjetjem Smole d. o. o.
V primeru slabega vremena druženje odpade!
9.30
Zbor na parkirišču pod knjižnico pri sodišču, sledi nekaj napotkov o varnem kolesarjenju in skrbi za brezhibno kolo.
10.00
Odhod s kolesi proti Župančičevemu sprehajališču, kjer se podamo na pot ob reki Krki do Straže. Vmes sta predvidena dva postanka. Prvi je postanek v Knjižnici pod krošnjami in kratka predstavitev Pumpnce oz. njene zgodovine. Pot nadaljujemo ob Krki v smeri Zaloga, skozi vas Loke (krajši postanek nad jezom) in skozi vas Sela do Straže.
11.30
Predviden prihod v Stražo. Ogled Kulturnega doma in naše krajevne knjižnice v Straži. Predstavniki občine Straža nam predstavijo zgodovino kraja in nas pogostijo z malico. 
13.00
Predviden odhod proti Novemu mestu.
14.00
Predvidena vrnitev v Novo mesto.

Partnerji pri izvedbi:
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Društvo knjižničarjev Dolenjske, Novomeška kolesarska mreža in Trgovina in servis koles Smole d.o.o.

nazaj