vodilna slika

Anton Komat: Brodolomci na splavu Meduze

dne 08. 01. 2019, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto | Trdinova čitalnica

Vabimo vas na Javno predavanje Antona Komata s predstavitvijo nove knjige :"Brodolomci na splavu Meduze"

Predavanje bo v torek, 08. januarja 2019, ob 18.00, v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.

Avtor ,svobodni raziskovalec in naravovarstvenik Anton Komat bo govoril o vsebini njegove nove knjige, ki obravnava najbolj aktualne probleme Slovenije in sodobnega sveta s poudarkom na nevzdržnem razmerju med ekonomijo in ekologijo. Knjiga je nadaljevanje uspešnice Potniki na ladji norcev in predhodi tretjemu delu, ki pa bo pokazal pot v rešitev, to je novo družbo na novih, pravičnih temeljih, o čemer bo tudi beseda v razpravi.Racionalizem je v središče postavil Človeka in njegovo voljo do moči skozi malikovanje tehnike in denarja. Žrtev tega prevrata je Narava.

Informacijska tehnologija sedaj odpravlja Človeka in na tron postavlja Stroj. Samooklicani gospodar sveta postaja suženj lastne stvaritve.Moramo zavrniti malike sedanjosti, sicer nas bodo pahnili kot brodolomce na splav Meduze. Za svetost življenja gre, zate gre Človek, zato živi in pusti živeti!

To zanimivo predavanje poteka v okviru alternativih večerov v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.


Vljudno vabljeni!

nazaj