vodilna slika

Informans: Rano lahko zaceli samo kopje, ki jo zada

dne 31. 01. 2019, 11:00

Lokacija: Anton Podbevšek Teater

Organizator: APT Novo mesto

Informans: RANO LAHKO ZACELI SAMO KOPJE, KI JO ZADA

predstavitev produkcije APT-a za leto 2019


nastopajo: Maša Pelko, Magdalena Reiter, Nejc Gazvoda, Matjaž Berger
 

V leto 2019 APT vstopa z geslom rano lahko zaceli le kopje, ki jo zada, Parsifalovega stavka iz Wagnerjeve opere, logika, ki rani, je tudi logika, ki celi. Rana je figura fragilnega, krhkega, pretrganega, kjer gledališki procesi raziskujejo poti k iznajdbi fiziologije vzroka, k aitiologiji. Gre za odtegovalne procese – posebej glede na rano, kakor jih nosijo v štirih zgodbah glavni junaki, vsak seveda specifično v svoji. Zakaj torej rana, če ne zaradi etične osi, gledališkega programa, da je ljudstvo treba naučiti groze pred samim seboj, da bi se opogumili. 

Premiere 2019:

1. Katja Perat: Mazohistka - režija: Nejc Gazvoda, produkcija: Anton Podbevšek Teater v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana,

2. Jean-Paul Sartre: Michel Foucault: Gnus, besede in reči - režija: Matjaž Berger, koprodukcija: Anton Podbevšek Teater,

3. Matjaž Klopčič, Andrej Hieng: Na papirnatih avionih - režija: Maša Pelko, produkcija: Anton Podbevšek Teater,

4. Lewis Carroll: Alica v čudežni deželi - koreografija in režija: Magdalena Reiter, produkcija: Anton Podbevšek Teater v sodelovanju z Zavodom Mirabelka.

VSTOP JE PROST!

Rezervacije sedišč do srede, 30. januarja 2019 na e-naslov: mitja.socic@antonpodbevsekteater.si ali po telefonu: 07 391 78 15.

nazaj