vodilna slika

Preprečevanje in zdravljenje bolezni ter naravno odganjanje škodljivcev

dne 07. 05. 2019, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu

Jerneja Jošar, univ. dipl. inženirka agronomije je svoj košček raja našla v Ljubljani, kjer je s poslovnim partnerjem uredila ljubko vrtnarijo Vrtnarska hiša. Na ekološkem vrtičku prireja delavnice in izobraževanja. Ravno tako piše članke za različne tiskane in elektronske medije, predava, je osebna svetovalka in že vrsto let ureja ter načrtuje zasaditve trajnostnih vrtov in balkonov.

Je tudi avtorica knjig Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in najnovejše Z Jernejo do zdravega vrta.


V naravi se včasih poruši ravnotežje, vreme ponagaja in spopasti se moramo tudi z boleznimi in škodljivci na naših rastlinah. Takrat posežemo po naravnih pripravkih, ki jih naredimo iz samoniklih rastlin, dišavnic in zelišč, tudi vrtnin in eteričnih olj.


Na predavanju Jerneje Jošar ki bo v torek, 07.maja  2019, ob 18.00, v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu, boste izvedeli kateri so najpomembnejši preventivni pristopi, katere so najpogostejše bolezni in škodljivci, ki ogrožajo vrtnine, kako jih prepoznamo in katere pripravke uporabimo, da jih zatremo.

Predavanje potekajo v okviru  alternativih večerov v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.

Vljudno vabljeni!

 

nazaj