vodilna slika

Rudi Potepuški

dne 04. 07. 2019, 18:00

Lokacija: Knjigarna Goga

Organizator: Založba Goga

Ob 18.00 Preživeli – Turas Theatre Collective / IRL, 30 min

Ulično gledališče

Turas Theatre Collective prihajajo iz zahodne Irske in ustvarjajo kvalitetne, domiselne in izvirne ulične predstave. Preživeli je vizualno močna in očarljiva pripoved treh karakterjev, katerih življenje je bilo uničeno. Znajdejo se brez doma in osamljeni. V čudovito koreografirani zgodbi se prepletajo njihove preteklosti z upanjem v prihodnost. Predstava je ganljiv in močan sad osebnih izkušenj nastopajočih, ki so delali v begunskih taboriščih pod okriljem “Clowns without borders”, kjer so se soočali s problematiko pregona.

 

Ob 19.00 Ikar (povorka) – Southpaw Dance Company / GBR, 20 min

Ulični ples

 

Ob 19.30 – Ikar (predstava) – Southpaw Dance Company / GBR, 30 min

Ulični ples

Ikar je najnovejša ulična predstava skupine Southpaw, ki s poletom zavzema svetovna ulično-gledališka prizorišča. Osrednji element predstave je mitski par kril, ki Ikarja mehko dviga v višave. Ostali nastopajoči pred nami pletejo dogajanje iz pripovednih in gibalnih elementov. Ikar je plesno-gledališka predelava klasičnega grškega mita.

Predstava ima dva dela –povorko, ko Ikar leti med in nad ljudmi skozi mesto, in statični zaključek, ki v polurni plesni produkciji pripoveduje o Ikarjevem srečanju s Soncem.

 

Lepo vabljeni!

nazaj