vodilna slika

Rudi Potepuški

dne 06. 07. 2019, 10:00

Lokacija: Knjigarna Goga

Organizator: Založba Goga

 

 

Od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.00 Cirkuške delavnice – Cirkokrog / SLO

 

Ob 18.00 Bandoleros – Grupo DC Arte / COL, 45 min

Angažirano ulično gledališče

Ulično gledališka predstava se naslanja na resnične zgodovinske dogodke iz kolumbijske zgodovine, ko so se sredi dvajsetega stoletja liberalci in konzervativci spopadli za politično oblast v Kolumbiji. Bandoleros je priložnost, da ponovno razmislimo o zgodovini, ki se vedno znova ponavlja vsepovsod po svetu, ko politična nasprotja prerasejo v konkretno nasilje in sovraštvo.

Avtorji in izvajalci v predstavi uporabljajo slikovite kostume, močno igro, glasbo in pesmi. Za razumevanje ni potrebno poznavanje španskega jezika, predstava ni primerna za občutljive gledalce.

 

Ob 19.00 Ne moti! – Vaiven Circo / ESP, 55 min

Vrhunski cirkus

Predstava Ne moti nas popelje v zgodnje 20. stoletje v tovarno. Štirje delavci naj bi brez navodil in ne vedoč, kako izgleda, sestavili stroj, 2,5-metrsko kolo. Sestavljajo in razstavljajo posamezne dele in pri tem rešujejo vprašanja, kot so ravnotežje in proti-ravnotežje. Pomanjkanje vodstva povzroča vrsto smešnih, razburljivih in tveganih situacij skozi predstavo. Našponana poetična predstava, ki združuje ples, akrobatiko in fizično gledališče s sodobnim cirkusom.

 

Ob 20.30 Maček Muri in Muca Maca / Neca Falk, Jerko Novak, Mirko Novak

Koncert

Za pesniško-glasbeni projekt Maček Muri in Muca Maca je pravzaprav težko napisati kaj novega: v tridesetih letih njegovega življenja so bili uporabljeni že vsi presežniki. Milan Dekleva je o koncertu zapisal: »Brez pretiravanja trdim, da sta Neca in Jerko razmaknila obzorja slovenske otroške domišljije v pretanjenem objemu besede in zvoka. Prav tu, v barviti in nasmejani predanosti pesništva glasbi in glasbe pesništvu, se je zgodil presežek umetniške igre, kakršnega pri nas doslej še nismo poznali ...«

 

Lepo vabljeni!

nazaj