vodilna slika

Novomeški poletni večeri

dne 11. 07. 2019, 20:00

Lokacija: Knjigarna Goga

Organizator: Založba Goga

 

Ob 20.00 Pogovor o knjigi Vsem naj bom neznan

Miklavž Komelj in Mateja Kralj (moderatorka).

Literarni večer

Vsem naj bom neznan je nekaj malega manj kot 2000 strani do sedaj neznane ustvarjalne dediščine Srečka Kosovela. Miklavž Komelj, urednik in avtor spremnih esejev, je leta raziskoval v rokopisni knjižnici NUK-a, pregledoval vsako besedo, listek, namig in načrte izpod Kosovelovega peresa. Za časa kratkega življenja je objavil malo, toda ustvarjalna kondicija in širina mladega pesnika je bila presunljiva. V obeh knjigah je njegova poezija, proza, dramatika, zapisi o literarni teoriji, gradivo za diplomsko nalogo in osnutki pisem. Pogovor o delikatesnih knjigah bo vodila Mateja Kralj, poznavalka in vodja Kosovelove sobe v Sežani.

*V primeru dežja Galerija Simulaker.

 

Ob 21.30 Talita Sofija Komelj in Urban Stanič.

Koncert

Talita Sofija Komelj se od deveta leta uči solopetja, obiskovala je tudi pouk klavirja. Končala je šolanje na KGBL, študij solopetja nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Nastopa in osvaja pomembne nagrade doma in v tujini. Redno se izobražuje na mojstrskih tečajih solopetja.

Urban Stanič, pianist, se trenutno šola na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po mnenju kritikov je Urban »pianist, kakršnega smo doma čakali že dolgo«. Poleg uspešne glasbene kariere je tudi dvakratni državni prvak v matematiki in petkratni v logiki, v mlajših letih pa je v svoji kategoriji zmagal tudi na državnem šahovskem prvenstvu.

*V primeru dežja Galerija Simulaker.

 

nazaj