vodilna slika

Grem domov v Novo mesto: PEŠ! Takoj po izpitih!

dne 13. 07. 2019, 19:00

Lokacija: Glavni trg Novo mesto

Organizator: DNŠ

Tudi letos gremo skupaj domov!

Takoj, ko bomo zaprli študijske knjige in si čestitali za še eno uspešno študijsko leto, bomo tudi letos obuli pohodne čevlje in se peš odpravili proti našemu Novemu mestu. In to popolnoma brezskrbno, kajti za vse »tehnikalije« bo tako kot že od leta 2005 znova poskrbelo Društvo novomeških študentov.

Kot po navadi, se bo pot domov odvijala na treh odpravah med slovenskimi univerzitetnimi središči in domačim Novim mestom.

[KP-NM, 6 dni, 8. - 13. 7. 2019] Prva gre na pot »kraljevska« odprava iz Kopra. V šestih dneh skupnega popotovanja (od ponedeljka, 8. julija, do sobote, 13. julija), bomo na poti čez najlepše dele Slovenije odkrivali svoje zmogljivosti v gibanju, zabavi, smehu, poleg tega pa dodobra spoznavali svoje stare in nove prijatelje. POZOR! – rado se zgodi, da na koncu skupaj preživimo kar celo poletje.

[MB-NM, 4 dni, 10. - 13. 7. 2019] V sredo, 10. julija, gre na pot - kot pravijo tisti, ki se nanjo vračajo že leta - najlepša, najbolj sproščena in najbolj nepozabna odprava iz Maribora. Čez »drn in strn« po nekaterih najlepših kotičkih vzhodne polovice Slovenije, kjer spimo, koder se nam zljubi, tudi pod zvezdami. BONUS: pot nas vodi čez nekaj vinorodnih okolišev, kjer nas neverjetno prijazni domačini nikoli ne spustijo nepodkrepljenih mimo svojih hladnih kleti. :)

[LJ-NM, 2 dni, 12. - 13. 7. 2019] V petek, 12. julija, ko je vikend (in z njim počitnice) že čisto blizu, pa se iz Ljubljane odpravi še najbolj pisana druščina študentov, kar jih ljubljanska univerza premore. Odprava, ki je primerna za vsakogar, je vedno najbolj nasmejana. Prvi dan, na poti proti Žužemberku, se že dodobra spoznamo, zvečer pa nas sreča še odprava iz Kopra, ki pripravi večerjo, in s katero naslednji dan nadaljujemo pot. To je pot po dolini matere Krke, na koncu katere se na horizontu ves čas riše silhueta Novega mesta, ob poti pa nas pozdravljajo (in nam nazdravljajo☺) veseli domačini, ki nas vsako leto nestrpno čakajo.

Lanska novost – nova lokacija večernega tabora na idilični lokaciji ob reki Krki – nas čaka tudi letos, saj smo se lani tako močno zabavali, da bi skoraj ostali tam. Skoraj, saj je magnetizem, ki ga oddaja domače mesto tako močan, da nas na tej točki že samo nese proti domu! Društvo novomeških študentov s spremljevalnimi vozili poskrbi za prevoz prtljage, pripravo okusnih postojank in "taborniški polpenzion" na vseh odpravah, vsak dan, v dobrem in slabem. :) Tako je pot domov popolnoma brezskrbna! To pa še ni vse – na cilju, v središču Novega mesta, nas vse skupaj čaka veličasten sprejem in žur do jutranjih ur na prenovljenem Glavnem trgu. Z nami bodo letos prihod pohodnikov počastili D' Palinka, Hamo & Tribute 2 Love in DMP - Društvo mrtvih pesnikov!

********* PRIJAVE: *********

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAVmx1XydsvsC1HMrtpEUP9sVlQcKvu69gQwMBI5FV_AIW4A/viewform

Podrobnejša navodila sledijo nekaj dni pred odpravo. Obvezno je pred dogodkom potrebno poravnati simbolični prispevek za organizacijo na INFOTOČKI, ki znaša:

- KP-NM, 6 dni, 35 eur

- MB-NM, 4 dni, 25 eur

- LJ-NM, 2 dni, 15 eur

- spanje po koncu sobotnega žura v Hostel Situla: doplačilo 5 eur Če imaš še kakšno vprašanje pa lahko pišeš na: jan.kruljac@drustvo-dns.si ali na našo FB stran. Prijaviš se lahko najkasneje do 8.00 zjutraj en dan pred odpravo na katero se odpravljaš, torej: KOPER (7. 7. do 8.00), MARIBOR (9. 7. do 8.00) in LJUBLJANA (11. 7. do 8.00).

Upamo, da greš letos končno z nami tudi ti!

nazaj