vodilna slika

Fotopub 2019

dne 31. 07. 2019, 17:00

Lokacija: Park Rastoče knjige, Novo mesto

 

Fotopub 2019
31. Julij – 4. Avgust, Novo mesto

Sreda, 31. julij:

Ob 17.00 performans v Parku rastoče knjige: Fotopub Repete: Karma Fails - The Cool Couple

Ob 18.00 performans na Glavnem trgu: Rocking Chairs - Mila Panić, Đejmi Hadrović, Saša Tatić

Ob 20.00 otvoritev festivala pri OŠ Grm: 1999 - The Orale Told Me I'd Fall in Love with the One - Milica Mijajlović, Luka Cvetković, Tamara Spalajković, Rafal Zajko; Kuratorica - Natalija Paunić

Ob 21.30 večerja z jagenjčkom v Beach baru Loca

Ob 22.00 večerni program v Beach baru Loca

Šesta izvedba festivala Fotopub ponovno preizprašuje in širi ustaljene meje umetniških, kuratorskih in geografskih diskurzov. Na festivalu prihaja do združevanja mednarodnih umetnikov in kuratorjev, čigar prakse so na razpotjih in presečiščih med sodobnimi vizualnimi umetnostmi, novimi mediji in tehnologijo. Letos bo na Fotopubu predstavljena vrsta novih projektov, ki na kritičen način vznemirjajo in preizprašujejo, kako razni družbenopolitični rituali sodelujejo pri tvorbi novih pomenov in kako te pomene oblikujejo strukture moči. Razstave posredno tematizirajo neskladje med fikcijo in resničnostjo, ki lahko postane orodje konstruiranja kolektivnih in individualnih identitet skozi vizualne in popularne kulture ter informacijske tehnologije, ki so pogojene z divjim kapitalizmom.

Od 31. julija do 4. avgusta 2019 bo na Fotopubu organizirana vrsta formalnih in neformalnih dogodkov – mednje sodi 6 razstav, 3 projekti, kuriran večerni glasbeni program in Fotopub Portfolio Review; ta bo v Novo mesto pripeljal znane in spoštovane umetnike, kuratorje, založnike, in novinarje iz mednarodne umetniške scene. Letos bo 27 umetnikov in kuratorjev iz 10 držav (Bosna in Hercegovina, Kitajska, Hrvaška, Nemčija, Italija, Poljska, Slovaška, Slovenija, Srbija, Nizozemska in Velika Britanija) predstavljalo svoje delo izključno v nekonvencionalnih in/ali zapuščenih prostorih v mestnem središču, novomeške ulice pa bodo prizorišče lokacijsko specifičnih instalacij in performansov.

Več na http://fotopub.com/ Program na http://sl.fotopub.com/program

nazaj