vodilna slika

Kostanjev piknik na Smuku

dne 19. 10. 2019, 08:30

Lokacija: Smuk-Bela Krajina

Organizator: PD Krka Novo mesto

Planinsko društvo Krka Novo mesto – Mladinski odsek skupaj z MDO PD MO Dolenjske in Bele Krajine in v organizaciji MO PD Semič, vabi na kostanjev piknik pri lovski koči na Smuku. Vabljeni ljubitelji narave in dobre družbe, da se nam pridružite na planinski turi. Na Smuku se nahaja vzletna točka za jadralne padalce in zmajarje, kakor tudi lovska koča, cerkev sv. Lovrenca in ruševine gradu, ki je bil v 19. stoletju zapuščen. Okrog doma je veliko prostora, kjer bomo imeli športne in zabavne igre, malico, počitek in peko kostanja.
 
ODHOD: Avtobusno postajališče pri TUŠ-u ob 8.30 uri. Prihod v Semič ob 9.15 uri. PREVOZ Z OSEBNIMI VOZILI (STARŠI Z OTROKI)!
 
POTEK TURE: Iz Novega mesta se bomo pripeljali do Semiča, od koder bomo začeli naš pohod okoli 9. ure proti Smuku. Med potjo bomo izvedeli, kako se je gradila proga in tunel in katere vasi obkrožajo to prelepo dolino. Na cilju na Smuku vas bodo organizatorji pričakali s toplo malico (hrenovke s prilogo, čaj). Sledile bodo igre in kostanjev piknik. Višinska razlika na poti: Semič (318m), Smuk (548m). Sledil bo povratek do vozil v Semič in povratek v Novo mesto.    PIKNIK:        Pri domu bomo pekli kostanj, ki ga morate prinesti s seboj. Ker je ob domu dovolj travnate površine, ne pozabite na športne rekvizite (žoge, balinčke in druge družabne igre). Nekaj rekvizitov bodo preskrbeli organizatorji. POVRATEK:   Predvidoma ob 15.00 uri. Prihod v Novo mesto okrog 15.30 ure.
 
ZAHTEVNOST: Hoje bo za do 2 uri. Pot je lahka.    OPREMA: Dobra obutev – visoki čevlji in podplati z narezano gumo. Topla oblačila proti vetru, mrazu, dežju, primerno vremenskim razmeram. Priporočamo pohodne palice. Hrana iz nahrbtnika na poti, pri koči organizirana malica. 
 
CENA: 3€ je cena malice pri lovski koči.                    PRIJAVE: V torek v društveni pisarni med 16. in 18. uro, na el. naslov pd.krka.nm@gmail.com do 16. 10. 2019, Andreja (nejabbele@gmail.com) do 16.10.2019.   V primeru slabega vremena ali nezadostnega števila prijav piknik odpade. VODENJE: 
 Pohod bosta vodila Jože Perše in Andreja Bartolj Bele.
PLANINSKI POZDRAV in NASVIDENJE, 19. oktobra 2019    

nazaj