vodilna slika

Festival poklicev v RIC Novo mesto

dne 19. 12. 2019, 09:00

Lokacija: RIC Novo mesto

Približuje se čas razpisov za vpis v srednješolske in študijske programe. Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«, ki deluje na lokaciji RIC Novo mesto, Topliška cesta 2, organizira v četrtek, 19. 12. 2019 v prostorih RIC-a Novo mesto »Festival poklicev«.

Festival je zastavljen nekoliko drugače. Usmerjen bo v razmišljanje mladih o poklicih prihodnosti in o odločitvah za poklice, ki niso nujno povezani s predhodno pridobljeno izobrazbo, o pomenu vseživljenjskega učenja in lastne aktivnosti. Namenjen je osnovnošolcem, srednješolcem, svetovalnim in strokovnim delavcem šol. Gosje festivala bodo Gorazd Prah (mojedelo.com), mikropivovar in izdelovalec personaliziranih piv Matevž Berkopec, direktor produkcijske hiše Nora in član skupine DMP,Alan Vitezić, vodja društva Eternia-Mavrični Bojevniki, Dejan Sotirov, trenerka psov za slepe in slabovidne in športna vaditeljica,Tea Martinović, direktorica podjetja Drem Journey, Ana Granda Jakše, študent živilske tehnologije, samouk kuharstva in zmagovalec šova MasterChef Slovenija, Anže Kuplenik, izdelovalka naravne kozmetike in zvočna terapevtka, Irena Zupančič ter videoproducent, Rok Kompare. Za osnovnošolce prve triade pa bo poskrbelo Gledališče Bičikleta

Na strokovno srečanje vabimo ravnatelje, svetovalne in strokovne delavce šol, predstavnike nevladnih organizacij ter ostale deležnike v okolju, ki delajo z mladimi na področju karierne orientacije. Na srečanju bo predstavljen projekt Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM« (, spregovorili bomo o kompetencah, ki jih pričakujejo delodajalci od zaposlenih, se seznanili s trenutnim stanjem na trgu dela in aktivnostih, ki jih ponuja ZRSZ šolam na področju karierne orientacije ter o pogledih GZDB na področje karierne orientacije mladih.

Za popestritev festivala bodo poskrbeli udeleženci in mentorji programa PUM-O. Na terasi bo otvoritev inštalacije »Vsi ljudje mečemo enako senco«, ki je nastala pod pokroviteljstvom ACS-ja in je idejna zasnovo likovnega pedagoga Boruta Beusa v prostorih RIC-a pa Bazar novoletnih izdelkov.

Prijave zbiramo na e-naslov: tea.sulic@ric-nm.si ali na brezplačno telefonsko številko Kariernega centra za mlade 080 7189.

nazaj
<nov december 2019 jan>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

prikaži vse dogodke