vodilna slika

Gorjanci malo drugače

dne 23. 05. 2020, 08:00

Lokacija: Odhod: Vasica Mihovo pri Vrhpolju

Organizator: Pohodniško društvo Novo mesto

Pohodniško društvo Novo mesto vabi, da se jim pridružite na zanimivi turi po naših prelepih Gorjancih. Tokrat bodo raziskovali in občudovali predel Kobil - košček Gorjancev, ki je zaščiten z Naturo 2000 in starodavno Laško pot, povezovalno pot med šentjernejsko dolino in Žumberkom.

  ODHOD:

 

Zbor bo v vasici Mihovo pri Vrhpolju v soboto, 23. maja, ob 8. uri. Za vse, ki ne poznate poti ali potrebujete prevoz do izhodišča, bo zbor v Žabji vasi na parkirišči pri ZNC (kmetijska zadruga) ob 7:30.

 

TURA:

Iz vasi Mihovo se boste podali na Laško pot. Pot vas bo vodila skozi gozd. Po dobri polovici vzpona se vam bo priključila Evropska pešpot E7, ta vas bo po razglednem grebenu pripeljala na prostrane košenice na Ravni Gori. Tu se boste obrnili levo ter se po Trdinovi poti mimo Špilerjeve špice spustili proti Javorovici. Malo nad Javorovico boste zopet odvili na levo -  nazaj na E7. Po njej pa na Prag, kjer stoji lovska koča LD Šentjernej. Po okrepčilu se boste spustili do struge potoka Kobila, si ogledali veliki kanjon in se z večkratnim prečenjem struge spustili mimo nekdanje pleterske žage do obračališča, od tam pa po kolovozu in gozdni cesti do izhodišča.

 

POVRATEK:

Na izhodišče se boste vrnili okoli 16. ure.

 

OPREMA:

Potrebovali boste dobro obutev (visoke pohodne čevlje) in primerna oblačila glede na vremenske razmere. Priporočam tudi pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača bosta morala biti iz nahrbtnika. Vodo si boste lahko dotočili pri lovski koči.

 

CENA: 

ZASTONJ - vaš strošek je prihod na zbirno mesto in nazaj domov.

 

PRIJAVE:

Zaželene prijave do petka, 22. maja 2020, na:                                   

Martin Luzar martin.luzar64@gmail.com ali 041 800 876 in

Majda Markovič majda@tomas.si ali 041 577 822.

 

VODENJE:

Vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto, vodja bom Martin Luzar.

 

Vabilo - Kobile -Razpis.pdf

nazaj