vodilna slika

Zaključna prireditev natečaja SdDBk 2020 in odkritje novega lista novomeške Rastoče knjige

dne 11. 06. 2020

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Organizator: Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine, Knjižnica Mirana Jarca

Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine je pred petimi leti prvič razpisalo literarni natečaj poezije in kratke proze, povezan z jubilejem pomembne osebnosti iz novomeške kulturne zgodovine. Doslej so se zvrstili Julija Primic, Ilka Vašte, Oton Župančič, Dragotin Kette in Slavko Grum, letos pa so se jim pridružili glavni akterji t. i. novomeške pomladi z Antonom Podbevškom na čelu.

Letošnja prireditev ne bo nič manj slovesna kot pretekla leta. V sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto vas vabimo, da se nam pridružite 

v četrtek, 11. junija 2020, ob 18. uri

v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca.

Ob tej priložnosti bo izšel zbornik Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine, v katerem bodo med drugim objavljeni prispevki vseh udeležencev natečaja. Na prireditvi, ki jo bo vodila Carmen L. Oven, bodo nastopili nagrajenci literarnega natečaja, z glasbo pa jo bodo obogatili učenci Glasbene šole Marjana Kozine. 

Kot vsako leto zaključno prireditev natečaja dopolnjujemo z odkritjem novega lista novomeške Rastoče knjige. Letos bo "knjiga" obogatena z verzom: 

"Ali sem dovolj močan, da se mi ne bo zvrtelo v glavi, če se ozrem v mračne dežele, ki so že za mano?" (Anton Podbevšek: Električna žoga)

 

Ob odkritju lista Rastoče knjige bo slavnostni govornik podpredsednik SAZU in častni občan Novega mesta Milček Komelj.

 

Prisrčno vabljeni.

nazaj