vodilna slika

Animirana pustolovščina v Novem mestu

dne 13. 06. 2020, 10:00

Lokacija: Stari most, čajarna

Organizator: Vesela doživetja - Best of Slovenia

Vesela doživetja in lokalnimi ponudniki vabimo na animirano doživetje Novega mesta.

Ste vedeli, da je Novo mesto znano kot mesto situl in se ponaša z bogatimi arheološkimi najdbami? Že poznate zgodbe zidanic in si želite okusiti zidaniške dobrote? Kako dobro poznate dolenjskega vinskega posebneža? V Novem mestu so živele in ustvarjale pomembne osebnosti, kot je Leon Štukelj, Janez Trdina, Dragotin Kette, Božidar Jakac… Sprehodite se z nami čez muzejske vrtove in spoznajte dragocenosti Dolenjskega muzeja.

Skozi bogato zgodovino in zgodbe Novega mesta, vas bo preko doživetij popeljala kneginja. Na poti vas bo kneginja poprosila za pomoč pri reševanju izzivov in vas za pomoč nagradila z lepimi razgledi, skritimi kotički in osvežitvijo. Tako boste lahko doživeli čudovito povezavo programa Pustolovščina v mestu z ostalo ponudbo mesta.

Raziskovanje mesta bomo pričeli na znamenitem Bregu, spoznali sakralno dediščino mesta, raziskovanje nadaljevali na vodenem ogledu Dolenjskega muzeja in obiskali botro Jožefino. Pot bomo zaključili na povsem prenovljenem Glavnem trgu, kjer boste lahko obiskali mestno tržnico z lokalnimi dobrotami.

Novo mesto je v zadnjem obdobju bogatejše za kar nekaj zanimivih obnov v mestnem jedru. Ena izmed pomembnejših je tudi obnova mestne hiše na Bregu 1, kjer boste lahko ob zaključku poti spoznali projekt Podeželsko-izobraževalnega centra pod okriljem Centra biotehnike in turizma GRM Novo mesto, kjer deluje tudi butična trgovinica domačih produktov Dolenjske in Bele krajine.

KDAJ: sobota 13.6.2020 ob 10.00, zaključene skupinice po dogovoru. Obvezne prijave za zagotavljanje predpisanih ukrepov zaradi Covid 19.
KJE: Glavni trg 17, Stari most, čajarna
ČAS TRAJANJA: približno 3 ure

Zabaven in poučen program bomo izvajali v vsakem vremenu.

CENA: 10 eur / osebo; brezplačno (zaposleni v turizmu, otroci in brezposelni); zaključene skupine po dogovoru. Po dogovoru, z doplačilom, možen obisk samostana in samostanske knjižnice z vodenjem ter ogled vinske kleti z degustacijo.


PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE : 031 751 860 ali info@veseladozivetja.si
(prijave vsaj 1 dan pred dogodkom)
Minimalno število udeležencev: 5


Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Novo mesto.

 

nazaj