vodilna slika

Klubski maraton Radia Študent 2020: ɜ:rma + Samuel Blues

dne 12. 09. 2020, 20:00

Lokacija: Galerija Simulaker, Vrhovčeva 1, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Klubski maraton se tudi v svoji 20. izvedbi ustavlja v Novem mestu, tokrat pa ga bomo izvedli v Galeriji Simulaker, kjer se nam bodo predstavile letošnje maratonke ɜ:rma in veteran KM Samuel Blues. Dogodek bo v soboto, 12. septembra ob 20. uri.

// ɜ:rma //
Štajerski kantavtorski strup v sredinskih flaškah

Štajerski ženski duet je na papirju preprosta dvojina kitare in vokala, a takšna, ki v svoji jasni kantavtorski obliki živi v sivem polju razlitega črnila in le nastavlja ogledalo človeškim antagonizmom. Boljši polovici ne iščeta popolnosti, prej v poetične osnove vpleteta vsakdanji mikrokozmos, ki ga s trmo destilirata v sladko strupeni napoj.

IG: @butmasa4 in @urska.supej
https://urskasupej.bandcamp.com/
https://masabut.bandcamp.com/releases

// KM20let: Samuel Blues //
Solo ansambl ‘spod Golice

Kljub rosni mladosti se Samo Pivač po domačem glasbenem podzemlju giba že od daljnega 2012. S kar štirimi dolgometražci v žepu se je s svojim enkratnim croonerskim glasom in izvirnim bluzovskim sentimentom že vpisal v ušesa različnih domačih publik in leta 2018 podal na Klubski maraton. S še štirimi samostojnimi albumi (najnovejši je junijski Samurai Shoes), rednimi nastopi in sodelovanjem z Miho Eričem je po svojem sodelovanju na turneji Klubskega maratona vrezal vidno podobo v krajino slovenskega novodobnega kitarskega izrazja. Sobni one-man projekt pristaša lo-fi analognih zvokov in pikrih, šaljivo realističnih verzov, ki v miljeju domačih glasb zapolnjuje in nadgrajuje medgeneracijski manko, ki ga je prineslo slovo legendarnih Incurabili.

Člani: Samuel Blues (vse)

Število mest je zaradi priporočil NIJZ omejeno, zato vas prosimo, da se predhodno prijavite na: https://forms.gle/bWZuGQ78dr5zTJ2V8

V primeru, da kapaciteta ne bo zapolnjena, bo prijavo mogoče izpolniti tudi pred dogodkom na vhodu v galerijo.

VSTOPNINE NI!

nazaj