vodilna slika

Dan odprtih ateljejev za OŠ

dne 17. 09. 2020, 08:30

Lokacija: Glavni trg, Park Rastoče knjige, Kulturni center Janeza Trdine

Organizator: Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Novo mesto (JSKD Novo mest

V sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območno izpostavo Novo mesto (JSKD Novo mesto) vabimo osnovnošolce k sodelovanju na Dnevu odprtih ateljejev. Ustvarjanje bo potekalo po skupinah (od 8.30 do 10. ure (4 skupine) in od 10.30 do 12. ure (4 skupine) in se bo selilo na različne lokacije; pri mestni hiši na Glavnem trgu, pred Kulturnim centrom Janeza Trdine in v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca. Otroci se bodo seznanili z različnimi risarskimi in slikarskimi tehnikami ter reciklažo papirja in uporabo le tega v uporabni umetnosti. Evropski teden mobilnosti vsako leto zaključimo z osrednjo prireditvijo Dan brez avtomobila, kjer bomo podelili priznanja in otvorili priložnostno razstavo. Mentorji ateljejev bodo slikar Jože Kotar, ilustrator Peter Škerl, arhitektka Natalija Zanoški in oblikovalec Predrag Dobrijevič. 

Rok za prijavo učencev/skupine je sreda, 9. september 2020. Svojo prijavo pošljite na e-naslov: vanesa.dzeladini@novomesto.si.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 07 39 39 233 (MO NM) ali 07 39 30 380 (JSKD).

ETM2020_FB_naslovna fotografija-pravilna verzija

logo 1

info@care4climate.si
www.care4climate.si

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.


 

nazaj