vodilna slika

Rudi Potepuški - festival uličnega gledališča

od 18. 09. 2020 do 19. 09. 2020

Lokacija: Glavni trg

Organizator: Založba Goga

Vstopnine ni

Število obiskovalcev na posamezni predstavi je omejeno. Prijave sprejemamo preko obrazca, ki ga najdete na spletni strani www.goga.si/dogodki ali pa se prijavite v knjigarni Goga.

Hvala za razumevanje!

 

Petek, 18. 09. 2020

16:30 Zadnji ulov, Gledališče Ane Monro, Slovenija, 35' min

Predstava Zadnji ulov na zabaven in interaktiven način pripoveduje zgodbo o ulovu poslednje Jadranske ribe. Po uspešnem izlovu pa se seveda postavi vprašanje, kaj s poslednjim ulovom storiti - speči in pojesti, nagačiti in obesiti, poslati v dar bogovom morja? Predstava obravnava temo, ki zadeva vse nas, ne glede na to, ali se tega zavedamo ali ne. Totalni izlov rib in vse večja onesnaženost z odpadki je pereče in aktualno vprašanje vseh morij, s tem pa pravzaprav zadeva celotno človeštvo in planet.

 

18:00 Possê, Sound de seca, Španija, 30' min

Possê je potujoča predstava, ki prepleta glasbo in gibanje. Ritem tolkal nas vabi, da zapustimo dom, se srečamo na ulici, si pogledamo v oči, zaplešemo in se povežemo. Predstava poudarja pomen skupnosti in praznovanja. 

 

 

Sobota, 19. 09. 2020 

10:00-13:00 in 16:00-18:00 Cirkokrog, cirkuške delavnice

14:00 Gor!, Simone Riccio, Italija, 30' min

GOR! je sodobna cirkuška predstava. Pustolovec, popotnik se z velikanskim kolesom in kovčkom odpravi na pot. Rad bi delil, kar zna, se naučil česa novega. Vse, ki jih sreča, osvoji s šarmom, otroškim čudenjem in radovednostjo.  Ko se spretno vrtinči s kolesom, se akrobacije, ples in žongliranje prepletejo z glasbo in zapeljejo občinstvo v čudoviti svet.

 

15:00 Ulični impro kviz, Društvo IMPRO, Slovenija, 25' min

Na ulico prihaja improviziran spopad v znanju zelo pomembnih in izredno nepomembnih dejstev! Pa tudi vseh vmes. Tekmovalci, ki jih boste pomagali soustvariti in ki bodo morda izjemno spominjali na vašo zobozdravnico ali na vzgojitelja v vrtcu vašega otroka, bodo postavljeni pred različne naloge, vi pa jim boste pri tem stali ob strani ali pa njihovo delo še dodatno otežili. Kdo se bo prebil do konca in pobral veliko nagrado? Kdo bo šel za tri tedne smučat na Krvavec, kdo pa se bo poslovil praznih rok? Kdo bo prejel zlato, kdo pa cink? Pridite pogledat na ulico!

 

18:00 Oni, Plesna šola Kazina, Slovenija, 40' min

Plesna predstava s ščepcem cirkuške čarobnosti, pripoveduje o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor. Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo).

    

 

nazaj