vodilna slika

POHOD PO RAGOVEM LOGU, MAROFU IN SITULSKI POTI

dne 22. 09. 2020, 17:00

Lokacija: Glavni trg, Novo mesto

Organizator: Pohodniško društvo Novo mesto

POHOD PO RAGOVEM LOGU, MAROFU IN SITULSKI POTI BO V

TOREK, 22. september 2020, ker je v četrtek zaradi dežja odpadel

 

Pohodniško društvo Novo mesto vas v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto ob Evropskem tednu mobilnosti vabi na popoldanski pohod.

Zbrali se bomo pred Rotovžem, na Glavnem trgu,

v torek, 22. septembra 2020,  ob 17.00.

 

Pohod bo potekal po Glavnem trgu, starem mostu do spomenika Leonu Štuklju, kjer bomo zavili v Ragov log. Ob sproščujočem šumenju Krke bomo prehodili obrobne steze v gozdičku, zavili na leseni Ragovski most in po njem v stari del mesta. Nadaljevali bomo na Marof, kjer bomo zavili na novo urejeno Situlsko pot. Med počitkom si bomo ogledali zanimiv in obširen razgled na Novo mesto. Sledil bo le še spust z Marofa in pot na Glavni trg, kjer bomo zaključili naše pohodniško druženje ob 19.30.

Med potjo bomo imeli več krajših postankov za oglede in pitje. Daljši postanek bomo imeli za malico iz nahrbtnika v Ragovem logu.

Potrebovali boste športna oblačila, dobro obutev, primerno  za hojo po makadamu, travi in gozdu. V nahrbtniku imejte pijačo in skromno malico.

Pohod je brezplačen.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite do torka,  22. septembra 2020.

Prijave zbirava:  Majda Markovič - 041 577 822 - majda@tomas.si in  Ajda Hudoklin – 031 463 144, ajda.hudoklin@gmail.com

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE

 

 

 

     

Razpis pripravila Majda Markovič

ETM2020_FB_naslovna fotografija-pravilna verzija

logo 1

info@care4climate.si
www.care4climate.si

LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. 

nazaj