JBD_LPS_cover-1536x864.jpg

Koncert: LPS & Jet Black Diamonds

od 17. 05. 2024 do 17. 06. 2024, 20:00

Lokacija: LokalPatriot

Organizator: LokalPatriot

Ste pripravljeni na koncert skupin LPS in Jet Black Diamonds v LokalPatriotu? V soboto, 17. 5., ob 20.00.

Karte // https://lokalpatriot.si/dogodek/koncert-lps-jet-black-diamonds/

Predprodaja: 12 €

Jet Black Diamonds

Zasedbo Jet Black Diamonds, ki izhaja iz Vipavske doline, sestavlja pet mladeničev. Povezuje jih mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock’n’rolla.

V letu 2021 so s svojim prvim avtorskim singlom “Retro anorak” konkretno opozorili nase. Po lokalnem je pesem obnorela še vseslovensko občinstvo in kot Popevka tedna avgusta postala najbolj predvajana skladba na Valu 202.

Par mesecev pozneje so Jet Black Diamonds zavladali na tekmovanju študentskih skupin Šourock 2021 in nato postregli z novim singlom “Še zadnjič”, kateremu je sledila nominacija Zlate piščali za novinca leta. V letu 2022 so izdali svoj prvi kratkometražni album z naslovom Večvredne romance. Iz albuma so kar trije singli postali popevke tedna.

V aprilu 2024 so izdali svoj prvi dolgometražni album, ki so ga predstavili v razprodani Kino Šiška. Fantje verjamejo, da jih bo dokončno zasidral med najpomembnejše slovenske glasbene ustvarjalce.

LPS

Skupina LPS je mlad bend iz okolice Celja. Bend sestavljajo Filip Vidušin (vokal, električna kitara), Gašper Hlupič (bobni), Martin Mutec (električna kitara), Zala Velenšek (bas kitara) in Žiga Žvižej (klaviature).

Skupina je nastala decembra 2018 v Music roomu Gimnazije Celje – Center. Na ljubljanskem natečaju dijaških bendov Špil liga so se uvrstili v finale in igrali na Kongresnem trgu in v Kinu Šiška. Kmalu za tem so izdali svoj prvi singel z naslovom “Silence in my Head”. S svojo naslednjo pesmijo Disko so se z Eme FREŠ uvrstili na Emo, v finalu zmagali in Slovenijo zastopali na Evroviziji leta 2022.

Igrali so na različnih odrih po celotni Sloveniji, januarja 2023 pa so izdali “Osem korakov”, prvi singel z njihovega debitantskega albuma. Po tem so predstavili še singla “Insomnia” in “Počakaj me”.

Marca 2024 so v ljubljanski Cvetličarni predstavili svoj prvi album, ki so ga v preteklem letu ustvarili skupaj s producentom Žaretom Pakom.

nazaj