fnp24_bojana_cover.jpg

BOJANA VUNTURIŠEVIČ IN SMRDEL BROTHERS COLLECTIVE FEAT MARINA MARTENSSON NA MUZEJSKIH VRTOVIH

dne 16. 08. 2024

Lokacija: Muzejski vrtovi

Organizator: Zavod produkcijska hiša Inja

Bojana Vunturišević, ena srbskih najbolj aktualnih kantavtoric, je v lanskem letu razprodala dva koncerta v beograjskem Domu omladine in navdušila občinstvo, ki je imelo priložnost v živo prisluhniti skladbam s pravkar izdanega albuma Ljubav, pa tudi znanim Bojaninim uspešnicam Promašaj, Kese etikete, Daljine.


Album Ljubav je le mesec od izida pridobil status kultne domače izdaje. Bojanine nove pesmi so hitro pritegnile pozornost tako na družbenih omrežjih kot na regionalnih lestvicah, ki spremljajo dogajanje na pop sceni. "Gde si ti", na kateri kot spremljevalna vokalistka nastopa tudi Ivana Peters, "Sama", "Dom", "Madrina" so požele odlične odzive občinstva, zaradi česar je bil Bojanin koncert v beograjskem Domu mladih razprodan v rekordnem času.

Bojana pravi: »Vidimo se na koncertnoj promociji albuma "Ljubav". Biće svega! Biće daljina, biće blizina, suzana, suza, densa, pratećih vokala, najlepših vokala...«

https://youtu.be/d17DfKvENZQ

Smrdel Brothers Collective je glasbeni kolektiv, ki ga vodita basist Peter Smrdel in bobnar Žiga Smrdel. Zasedba je bila spremljevalni band na koncertu v Križankah ob 30. obletnici radijske oddaje Izštekani. Peter in Žiga sta takrat skupaj s 17-člansko zasedbo priredila največje glasbene uspešnice znanih slovenskih avtorjev, kot so Vlado Kreslin, Siddharta, Vazz, Fed Horses, Mrfy in mnogi drugi. Zasedba je od tedaj delovala tudi z drugimi znanimi izvajalci, kot so Dan D, Klemen Klemen, Murat & Jose ter Klemen Slakonja. Letos pa se bo zasedba na festivalu Jazzinty v koprodukciji Festivala novomeško poletje predstavila z avtorskim projektom, kjer bodo premierno izvedli glasbo, ki sta jo Peter in Žiga ustvarila skupaj z izjemno avtorico in vokalistko Marino Martensson, ki je trenutno stalna članica zasedbe Laibach, ustvarja pa tudi kot samostojna avtorica in umetnica. Njihova glasba je vpeta v spekter različnih glasbenih stilov, kot so soul, R&B, funk, hip hop ter jazz.

 

Zasedba:

Marina Martensson − vokal, kitara, efekti

Peter Smrdel – bas kitara, moog

Aljoša Kovačič − klaviature

Matevz Počič − kitara

Žiga Smrdel − bobni

 

https://www.youtube.com/watch?v=9R_hhIZjR6A&ab_channel=Val202

V primeru dežja se koncert prestavi v dvorano KCJT.

Vstopnice za koncert na https://www.mojekarte.si/si.html

 

nazaj
<jul avgust 2024 sep>
po to sr če pe so ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

prikaži vse dogodke