vodilna slika

Pohod na Kraški rob

dne 09. 03. 2019

Lokacija: Kras

Organizator: PD Krka Novo mesto

POT GRADOV – OD RIŽANE DO HRASTOVELJ

Mladinski odsek Planinskega društva Krka Novo mesto vas vabi, da se nam pridružite pri potepanju po pomladnem Krasu. Prehodili bomo del poti, ki se imenuje Pot gradov. Pot povezuje slikovite istrske vasice in številne vzpetine Kraškega roba na levem in desnem bregu reke Rižane. Območje je bogato z gradišči, utrdbami iz beneških časov, tabori in gradovi.

 

ZBOR:

TURA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POVRATEK:

 

OPREMA:

 

 

HRANA, PIJAČA:

 

CENA:

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 

 

VODENJE:

 

Ob 7.00 uri na parkirišču pri Tušu.

V  vasi Rižana, kjer bomo začeli našo pot, prečkamo most nad reko Rižano in mimo hiš nadaljujemo po kolovozu ob železniški progi. Kolovoz se spremeni v udobno stezico, ki nas pripelje na vrh Ivačevca.  Z vrha sestopimo na sedelce in med borovci nadaljujemo do zaselka Mohoreče. Pod Kubejsko Vardo se spustimo v vasico Kubed in se pod manjšim hudourniškim koritom povzpnemo na drugo stran ceste. Pot, ki se med bori komaj opazno dviga, nas pripelje do razglednega stolpa na Lačni. Čaka nas le še spust v Hrastovlje, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Trojice, ki je med najstarejšimi v Istri.  Notranjost cerkve je poslikana s freskami, med njimi je najznamenitejši cikel Mrtvaški ples. Vstopnina za ogled fresk znaša: za otroke 1,5 €, za odrasle 3 € in ni vračunana v ceno pohoda. Hoje bo za 4 ure.

 

V Novo mesto se bomo vrnili predvidoma ob 18.00 uri.

 

Potrebovali boste dobro obutev – visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

 

Iz nahrbtnika.

 

Za otroke 10 €, za odrasle 15 €, družinam priznamo popust.

 

Najkasneje do četrtka, 7. marca  2019

  • po elektronski pošti: pd.krka.nm@gmail.com
  • v pisarni PD Krka Novo mesto v torek med 16. in 18. uro
  • pri mentorjih po šolah
  • na GSM: 041 251 504, Marko

 

Pohod bova vodila Marko in Gric ter vodniki  in mentorji PD Krka Novo mesto.

Pojdimo skupaj varno v gore, pa lepo se imejmo.

nazaj