8._MEDNARODNA_KONFERENCA.jpg

8. mednarodna konferenca o razvoju industrijskega inženiringa: PRILOŽNOSTI, POTENCIALI IN IZZIVI ZA ZELENI PREHOD

dne 23. 11. 2023, 08:18

Lokacija: Terme Šmarješke Toplice

Organizator: Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto

V okviru 8. mednarodne konference o razvoju industrijskega inženiringa: PRILOŽNOSTI, POTENCIALI IN IZZIVI, ki jo organizira Fakulteta za industrijski inženiring (FINI), bo potekala

sekcija o krožnem gospodarstvu,

ki jo bodo pripravili in izvedli partnerji projekta NoviKroG.

Krožno gospodarstvo je način organizacije proizvodnje in potrošnje, ki temelji na delitvi, ponovni uporabi, popravilu, prenovi in recikliranju obstoječih materialov in izdelkov, kakor dolgo je to mogoče. S tem se življenjska doba izdelkov podaljšuje, zmanjšuje pa količina odpadkov. Ko izdelek pride do konca svoje življenjske poti, se materiale, iz katerega je izdelan, v največji možni meri obdrži v gospodarstvu.

Koncept krožnega gospodarstva in krožnega ravnanja z viri je s strani Evropske unije identificiran kot eden ključnih elementov spopadanja s klimatskimi spremembami in izzivom ohranjanja zdravega življenjskega okolja.

Je vaša organizacija, ustanova, podjetje, pripravljena na izzive krožnega gospodarstva?

Pridružite se nam na dopoldanskem delu konference, namenjenem temam o krožnem gospodarstvu z mednarodno zasedbo, ki bo potekala 23. novembra 2023 v Termah Šmarješke Toplice, na kateri vam bomo partnerji projekta NovIKroG predstavili delovanje krožnega gospodarstva v praksi.

Sekcija je namenjena vsem organizacijam, tako javnim kot zasebnim, in posameznikom, ki vas zanima, kako se čim bolj uspešno vključiti v krožno gospodarstvo. Javnim ustanovam želimo pomagati s prenosom znanja in konkretnih domačih in mednarodnih izkušenj, kako učinkovito izvesti krožno javno naročilo, podjetjem pa ponuditi priložnosti za razvijanje in promocijo izdelkov in storitev, ki jih boste lahko ponudili na rastočem trgu krožnega gospodarstva.

Program konference

Za udeležbo v živo je potrebna prijava prek spletnega obrazca in plačilo kotizacije. Konferenca bo potekala  potekala tudi hibridno in dogodek lahko spremljate brezplačno preko ZOOM povezave.

Vljudno vabljeni!

 

Projekt NovIKroG

nazaj
<okt november 2023 dec>
po to sr če pe so ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

prikaži vse dogodke