plakat_Ko_gozd_o__ivi.jpg

Vabimo vas na čutno pot - Ko gozd oživi

dne 17. 10. 2024, 16:00

Lokacija: Olimpijski center Novo mesto

Vabljeni v Olimpijski center Novo mesto na zabavno in poučno gozdno potovanje, kjer boste odkrivali naravna bogastva na dosegu roke! S strokovnjakinjo Marijo Komatar se boste podali na sprehod po trim stezi, sodelovali v brezplačni delavnici in uživali v prijetnem druženju ob pogostitvi. Za otroke bo organizirana posebna delavnica, za vse pa družinski kviz


Kdaj?
17. oktober 2024 ob 16.00

Kje?
REKREACIJSKI PARK OLIMPIJSKEGA CENTRA NOVO MESTO
(pri začetku trim steze pri konjeniškem centru v Češči vasi)

Sprehod in delavnico bo vodila strokovnjakinja Marija Komatar.
• sprehod po trim stezi skozi gozd
• brezplačna delavnica
• druženje, pogostitev
• spoznavanje čudovite narave
• za otroke je organizirana posebna delavnica
• družinski kviz

 

DOGODEK BO IZPELJAN V VSAKEM VREMENU!
Svetujemo vam, da se primerno obujete in oblečete, saj je gozd v jesenskih dneh lahko mrzel in hladen. V primeru dežja se drugi del dogodka – delavnica preseli v prostore bazenskega kompleksa Olimpijskega centra Novo mesto. Vsak udeleženec ob obisku delavnice prejme tudi darilo presenečenja.

Zaželene so prijave na naslov: manca.campapavlin@gmail.com

Več o predavateljici:
Marija Komatar je vsestranska ljubiteljica narave, aromaterapevtka in parfumerka, ki s svojo neizmerno strastjo do zelišč, dišavnic in aromatičnih rastlin širi znanje o njihovi pravilni uporabi v vsakdanjem življenju. Poglobljeno raziskuje tako sodobne kot tradicionalne metode uporabe zelišč in naravnih dišav, pri čemer ji je v ospredju preventiva ter zdrav življenjski stil, usklajen z naravo. Gozd, sadovnjak in zeliščni vrt so njeni ustvarjalni in navdihujoči prostori, kjer razvija različne izdelke za domačo uporabo.
Vsako leto skupaj s strokovnimi kolegi organizira vseslovenski festival zelišč "Diši po zeliščih", ki potuje po Sloveniji z namenom ozaveščanja o pomenu zelišč in naravnih dišav v vsakdanjem življenju. Letos je festival potekal v Novem mestu, kjer so obiskovalci spoznali izbrano zdravilno rastlino leta – trpotec, sodelovali v delavnicah, degustacijah in odkrivali raznolike načine uporabe zdravilnih, aromatičnih ter uporabnih rastlin in zelišč za zdravje in dobro počutje.

Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto in je nastal s podporo projekta VARCITIES.

 

varcities-logotip2