vodilna slika

SITIUM

Mestni občini Novo mesto in Nova Gorica sta lansirali pametni sistem SITIUM, ki bo prek mestne kartice omogočal plačevanje osnovnih javnih storitev občine – v prvi fazi plačevanje storitev parkiranja na javnih parkiriščih. Sistem deluje po principu dobroimetja, kar pomeni, da na kartico naložite sredstva, ki jih nato uporabljate za enostavno plačevanje storitev kot je npr. parkiranje.

Občani oziroma uporabniki lahko pridobijo mestno kartico, s katero lahko plačujejo javne storitve, ki so v sistemu na voljo, na enem od registracijskih mest:

Mestna občina Novo mesto:

  • Mestna občina Novo mesto, občinska uprava, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto – v delovnem času občinske uprave
  • Knjižnica Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28, 8000 Novo mesto – v delovnem času knjižnice

Mestna občina Nova Gorica:

  • MESTNE STORITVE, JAVNO PODJETJE ZA UREJANJE MESTA, d.o.o., NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica

sitium-logo

Uporaba mestne kartice ali aplikacije SITIUM

Na voljo sta dve obliki “mestne kartice” – fizična NFC brezstična kartica ali aplikacija za pametne telefone. Storitve sistema SITIUM lahko uporabljate anonimno, ali pa se registrirate kot uporabnik, kar vam daje na voljo še dodatne funkcije, predvsem pa bo to v prihodnosti osnova za razvoj storitev občinske uprave.

Trenutno lahko s fizično NFC kartico plačujete parkirnino na vseh javnih parkiriščih, kjer za postopek plačevanja uporabite parkomat. Z aplikacijo za pametne telefone lahko parkirnino plačate brez uporabe parkomata, le preko aplikacije.

iOS APP 

STORE GOOGLE PLAY

 

Zaslon aplikacije na pametnem telefonu:

1

Mestna kartica:

2

Več o sistemu SITIUM v pogostih vprašanjih >>

Splošni pogoji in politika zasebnosti >>

 

Sitium na  Facebooku.

Sitium na Instagramu.