Prenovljeni_prostori_Splo__ne_bolni__nice_Novo_mesto.jpg

Bolnišnica z novo operacijsko dvorano in restavracijo, zaključili tudi energetsko sanacijo

datum: 16. 02. 2024

V Splošni bolnišnici Novo mesto so včeraj, 15. februarja 2024, obeležili zaključek pomembnih investicijskih projektov. Uspelo jim je energetsko sanirati kar tri bolnišnične objekte: ginekološko-porodniško stavbo, pljučno-infekcijsko stavbo oz. grad Kamen in Mostek. S to sanacijo imajo v bolnišnici v celoti energetsko sanirane vse bolnišnične zgradbe. Investicija v vrednosti 10 mio EUR je bila financirana tripartitno: iz sredstev EU, Ministrstva za zdravje in lastnih sredstev.

Energetsko sanirani objekti so energetsko varčni, za okolje prijaznejši,  za paciente in zaposlene pa bivalno in delovno prijaznejši in izboljšani. Poleg energetske sanacije zaključujejo dolgo pričakovano celovito prenovo bolnišnične kuhinje in restavracije. Investicijo v vednosti 7,5 mio EUR so v celoti financirali sami in je bila velik logistični in organizacijski izziv. Od oktobra lani do januarja letos so kuhali izven bolnišnice, v najetih prostorih Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto. S prenovo so zadostili zahtevam inšpekcijskih služb, bistveno izboljšali pogoje dela za zaposlene in zagotovili dolgoročne kakovostne obroke pacientom in zaposlenim.

Nedavno so zaključili tudi izgradnjo nove, dodatne operacijske dvorane v vrednosti 2 mio EUR, ki so jo v celoti financirali sami in bo omogočila optimalnejšo izvedbo operacijskih posegov v bolnišnici.

 

 

nazaj